středa 21. října 2009

Klokani denik XIII.

Znate hru activity? Umite to? To se hodi. Hrajeme to tady porad. Ve snaze si vzajemne porozumet vymyslime okliky, malujeme, pantomimime, poskakujem a pitvorime se.
Na plazi je rada beach volejbalovych kurtu. Zadarmo. Koupim mic a budu guru.
Na hlavni tride u plaze [zvane Corso] jsou informacni tabule, ze kterych mimo jine tece pitna voda. Idealni je, mate-li s sebou lahev. Ze zeme zas crci cela rada vodotrysku. Jeste jsem nikoho nevidel cistit si na Corsu zuby - moc se tesim, ze me Zdenda prijede navstivit.
Kolem 7 hodiny ranni je mesto poklidne a prazdne. Nekteri behaji - od semaforu k semaforu, coz musi byt otrava [bloky jsou totiz vicemene ctverecky].
Nahledli jsme do elektra a u vychodu nas zbezne prosacovali, zklamani.
Take away coffee tu frci. Lidi se s tim nestydi vonet kdekoli.
Manly wharf [molo kam prijizdeji trajekty] je pekne misto s restauracemi, fastfoody, zmrzlinou a plynoucimi lidmi. Okolo jsou drevena mola na kulech, jako stvorena pro konzumaci zmrzlin, fastfoodu, junkfoodu a take away jidel.
Na wharfu rano voni cokoladou, pecivem, kavou a prisliby pekneho dne.
Australane jsou termodivni. V zime netopi a v 17 C chodi bosi a v plavkach. Pri 30 C pak neumiraji vedrem, prestoze se teplota zmeni ze dne na den.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Hm, at premyslim jak premyslim, nevim proc me mas spojeneho zrovna s cistenim zubu. :D To bys mel spis pozvat dochtora Adama, ne? Kazdopadne se taky tesim. Privezu ti za odmenu dentalni nit. ;) Nejvyssi cas, abych zacal setrit...

Duchy řekl(a)...

No, to ani chapat nemuzes, protoze nejses ten spravnej Zdenek :-]

Mauglí řekl(a)...

Já jsem to pochopil hned..:D a válim se tu smíchy:D protože se mi ta představa úplně živě vypodobnila v hlavě...:DDD Začínám se díky Tobě zamilovávat do Austrálie..a možná, že začnu šetřit taky:)